Welkom in het Karrenmuseum

In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vind je de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en koetsen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachters, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

Historische voertuigen in Vlaanderen

Ontdek zelf welke historische voertuigen nog in Vlaanderen worden bewaard.

Stootkar, geveerd met vaste zijborden Ladderwagen Brandweer Woonwagen Hondenkar Stootkar Gala berline Waterkar hovenier Ezelskar

Volgende evenementen

Smokkeltocht - vrij aan te sluiten

Vrijdag 24 november 2017

In de donkere winterperiode kunnen bezoekers elke laatste vrijdag van de maand aansluiten bij een Smokkeltocht. Om 19.30 uur verzamelt u in restaurant De Kiekenhoeve en krijgt u alvast iets te drinken. Als de kust veilig is, verschijnt de smokkelaar en neemt hij de groep voor een uurtje mee door het duistere park van het Karrenmuseum. Daar vertelt hij bij het flakkerende licht van de olielantaarns straffe en spannende anekdotes die de smokkelaar en zijn collega's hebben meegemaakt. Veilig en wel terug krijgt u nog een warm drankje aangeboden om de avond gezellig af te sluiten. Tijdig reserveren is aanbevolen, het aantal deelnemers is beperkt en de tochten zijn doorgaans snel volzet. U kunt uw komst vooraf doorgeven via info@karrenmuseum.be of 03 667 11 42, de kosten kunt u 's avonds vooraf contant voldoen in De Kiekenhoeve. De inschrijfkosten bedragen € 7,50 pp, inclusief de twee consumpties.

Winterfeest (13.00 - 18.00 uur)

Zondag 17 december 2017

Dit jaar hebben we een wel bijzonder straffe programmatie in petto voor ons altijd sfeervolle Winterfeest. Voor jong en oud is er van alles te beleven met onder meer een nostalgische zweefmolen als blikvanger, een wel heel vurige act, twee rondtrekkende live orkestjes, straattheater, volop dierenvermaak voor de kleintjes, een fotostudio, ezelritjes en natuurlijk onze kerstmarkt met tientallen standhouders. Kom mee genieten in ons volledig in kerstsfeer ondergedompelde park en geniet natuurlijk ook van een hapje en drankje bij onze Winterbar. Toegang gratis!