Scholen

Schoolbezoek aan het Karrenmuseum

Voor leerlingen uit zowel het lagere als het middelbare onderwijs beschikt het Karrenmuseum over drie verschillende themarondleidingen. Hiervoor zijn steeds gidsen beschikbaar die zelf jarenlang leerkracht zijn geweest. Aan de hand van de leerdoelstellingen van de groep, kan de rondleiding op maat worden aangeboden.

Opa en oma vertellen

Bij 'Opa en oma vertellen' ligt de nadruk op het algemene dagelijkse leven rond 1900. Hoe en waar ging de man des huizes werken en wat deed moeder de vrouw zoal voor het huishouden?

Alles gaat op wieltjes

De rondleiding 'Alles gaat op wieltjes' legt de nadruk op het vervoer in de eerste helft van de twintigste eeuw. Zoals we nu overal auto's, camionettes en vrachtwagens zien, bepaalden toen karren, wagens en koetsen het dorpsbeeld.

Echte stielmannen

Een meer specifieke rondleiding voor leerlingen in het technisch onderwijs heet 'Echte stielmannen'. Speciaal voor deze leerlingen toont de smid of wagenmaker in onze werkplaatsen de ambachten van hout- en metaalbewerking.

Alle rondleidingen kosten slechts € 2,- per leerling, de gidsen stellen we gratis beschikbaar. Een rondleiding kunt u tot uiterlijk 2 weken op voorhand reserveren via +32 3 667 11 42 of info@karrenmuseum.be

Acrobat fileschoolbrochure.pdf (1159KB)