Welkom in het Karrenmuseum

In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vind je de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en koetsen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachters, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

Historische voertuigen in Vlaanderen

Ontdek zelf welke historische voertuigen nog in Vlaanderen worden bewaard.

Geveerde tweewielkar met open laadvlak Noord-Nederlandse Speelwagen Stootkar Sjees Pompierskar Tonneau Calèche of dameskoets Stootkar, geveerd met rongenzijborden

Volgende evenementen

Erfgoeddag "Kiezen" (13.00 - 18.00uur)

Zondag 22 april 2018

Zoals in het dagelijkse leven dienen er ook in het Karrenmuseum keuzes gemaakt te worden. Met "kiezen" als thema voor Erfgoeddag staan we dan ook graag wat langer stil bij onze keuzes. Als museum "KIES" je tenslotte "VOOR het VERLEDEN in de TOEKOMST".

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bezoek het Karrenmuseum en volg de verkiezingsrondleiding om 14:00, 15:00 of 16.00 uur. Onze gidsen proberen jullie te overtuigen van hun keuze. Wij zijn benieuwd naar jullie keuze.

Beestig Karrenmuseum (13.00 - 18.00 uur)

Maandag 21 mei 2018

Wie van dieren houdt, brengt op tweede pinksterdag best een bezoekje aan het Karrenmuseum. Tijdens Beestig Karrenmuseum zie je niet alleen boerderijdieren zoals paarden, ezels en geiten, maar er duiken soms ook wel zeer uitzonderlijke gasten op. Vorig jaar steelden enkele kleurrijke papegaaien de show.

Heel de middag is er van alles te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen en op het grasveld is een sfeervol terras ingericht om wat te drinken. Ook klinkt er live muziek, dus gezelligheid verzekerd!